fredag 24. juni 2011

Kurs til Reuma Sol - Spania

Har hatt en deilig uke på kurs til Spania - Alicante - Alfaz del Pi. Storkoste meg fra ende til annen. Så mange kjekke folk, godt kurs opplegg og også tid for ferie, fritid og opplevelser. Lenge siden jeg har tatt så mange bilder på tur. har laget til et lite bildegalleri.

Vi var et reisefølge på ca 24 stk. Da vi ankom Alicante ble vi hentet av personell fra Reuma Sol (senter for behandlingsreiser for folk med reumatisme). På bussen sto dette skiltet. Ganske morsomt :)

Dette er en del av Reuma Sol senteret. Det nederste bildet viser leiligheten vår til venstre. Bassengområdet var fantastisk og hadde 34 grader, så nydelig å løse opp stive muskler og ledd tidlig på morgenen.

Her er noen bilder fra stranden i Albir.

Vi hadde også en tur til gamlebyen i Altea. Den ligger rett ved Albir, byene går på en måte i ett. Gamlebyen ligger oppå en liten fjelltopp. Gatene er trange og husene er hvite og pene. En nydelig by! Vi spiste på Casa Vital, en restaurant eid av Åge Folkestad.
Vi var også på kirkeplassen i Altea. Det er vanskelig å beskrive hvor vakker og stemningsfull selve kirken er. Den må bare oppleves.

Vi fikk også oppleve en vintur til Parcent i Valle del Pop-dalen. Vi besøkte en koselig familiedrevet bodega og fikk smake på 5 forskjellige viner med guide. Etter vinbesøket kunne vi kjøpe vin med oss hjem. Jeg kjøpte en god dessertvin og en champagne.
Etterpå spiste vi på en typisk spansk restaurant, der vi fikk enda mer rødvin :) Vi avsluttet med å kjøre en flott tur over fjellet.

En dag reiste vi til den gamle maurerbyen Guadalest. Guadalest ligger i fjellene omtrent 25 km. fra Benidorm, og har mauriske røtter tilbake til ca. år 1000. Det opprinnelige Castell de Guadalest ble bygget av maurere i det 11 år-hundrede, for så å bli overtatt av kristne på 1300-tallet. Det er lite igjen av den opprinnelige borgen, den ble ødelagt av to jordskjelv i 1644. Du ser bare noen rester av den. Til gjengjeld er det en spektakulær utsikt over Guadalest-dalen der oppe fra. Det er betagende vakkert hvor enn du snur deg. Stedet er definitivt et sted du må dra om du er i Alicante-regionen.
I Guadalest er det flere museum og der er også en flott kirke som er verdt et besøk. Jeg fikk dessverre ikke gått på noe museum for målet mitt var å komme opp på toppen så jeg kunne nyte utsikten og ta bilder. Det var ca 100 m oppover, stort sett trapper; tungt, men det gikk greit med god hjelp fra noen i reisefølget :)
Dette skiltet sto på toppen av "fjellet".

Noen av de andre jeg reiste sammen med hadde gått en tur til Fyret utenfor Albir (el Faro) en kveld og dit hadde jeg også lyst å gå. Turløypen ligger i enden av Albirbukta, med resteplasser og fin utsikt til Albir. De ville heldigvis gå turen en gang til :) Ble dessverre for sent til at vi kunne gå til fyret, men fikk en flott tur med nydelig utsikt. Bildereportasjen taler sitt eget språk. Forøvrig en av de mest besøkte beskyttede naturparker i Spania.

Har fått oppleve masse. Ble også en del kurs. Kom hjem med masse gode minner og opplevelser.