søndag 27. november 2011

Eplemuffins med rømme

I morgen skal vi i dåp til min nevø og hans samboer. De fikk en jente for ca 4.5 mnd siden. Jeg skal være fadder, så nå må jeg stryke bunadsskjorten min så jeg er klar i morgen tidlig :)

Vi kunne gjerne lage en kake om vi ville, så jeg bestemte meg for å lage noe nytt. Eplemuffins med rømme. Det skal gjentaes en annen gang også, for det smakte nydelig. Er nok best varm og kanskje med litt krem til, men denne gang er de kald.

Jeg deler gjerne oppskriften for den fant jeg på denne siden.


EPLEMUFFINS med rømme
ca. 18 stk med muffinsform, ca. 30 stk uten.
Du trenger:

2 egg
3 dl sukker
3 dl lettrømme (eventuelt rømmekolle for å gjøre muffinsene litt mer sunne)
2 ts bakepulver
3,5 dl hvetemel
Topping:
2 epler
Perlesukker
Kanel
Slik gjør du:
  • Pisk egg og sukker sammen med stålvisp. Du trenger ikke piske til eggedosis. Rør inn rømme. Rør så inn bakepulver og mel. That’s it! Røren blir noe tynn, men sånn skal den være.
  • Fyll muffinsformer ca. halvfulle, bruk gjerne muffinsbrett — da holder de formen bedre og du kan ha litt mer røre i.
  • Skrell epler og del de i biter på ca. 1,5 x 1,5 cm, og stikk de lett ned i hver muffins. Strø over kanel og perlesukker.
  • Stekes på rist midt i ovnen på 180 °C i ca. 20 minutter (ca. 25 minutter hvis du har fylt de mer enn halvfulle).
Så raske og enkle at jeg klarte det uten problem, de ble faktisk vellykket :)

Ha en fin helg videre.