torsdag 13. september 2012

Lunsjbesøk og pai :)

I dag har jeg hatt besøk av en venninne. Hun skulle komme til lunsj, så da var spørsmålet hva jeg skulle lage. Tenkte først jeg skulle ha kyllingsalat, som alltid er godt, men hadde lyst å ha noe annet. Så lå hodet i bløt og søkte litt på nettet. Da kom jeg over denne fantastiske paien. Smakte knallgodt. Og venninne min sa hun trodde dette var den beste paien hun hadde smakt. Så da vil jeg gjerne dele oppskriften med dere. Oppskriften fant jeg her.

Deler den her jeg, så slipper dere lete den opp :)

OSTEPAI MED SALAT

1 Nå paibunn eller Maizena sin

Fyll:
3 egg
3 dl. lettmelk
200 gr. revet Jarlsberg ost
1/2 ts. salt
1/2 ts. nykvernet pepper

Salat:
2 dl. blandede salatblader (jeg brukte bare ruccola)
12 cherrytomater (jeg brukte litt ekstra)
1 avocado
1 vårløk (jeg brukte 2, siden de var veldig små)
ca. 8 skiver spekeskinke

Dressing:
1ss olivenolje
1 ss vann
1 ss balsamicoeddik

 Bruk en paiform størrelse 24-26 cm.

1. Rull ut deigen og dekk former. Prikk med gaffel.
Det er ikke nødvendig å forsteke bunnen står det i oppskriften, men jeg anbefaler 5 min forsteking.

2. Fyll: Visp sammen egg, melk, ost, salt og pepper.
Hell fyllet i pai skallet.
Stek paien 200 grader, 25-30 min (litt avhengig om du har forstekt bunnen)

3. Dressing: Bland ingrediensene til dressingen, smak til med salt og pepper.

4. Salat: Grovstrimle salaten, og strø den over den ferdigstekte paien (avkjøl litt først)
Legg tomater (delt i to), snittet vårløk og avocado i strimler oppå.
Drypp dressing over.
Dander skinkeskivene på rett før servering.